Sunday 17 August 2014

Guardians of the Galaxy

Port of Spain'de yasamak cok garip benim icin. Sehir ilk basta bir hayal kirikligi; cunku hangi genc kiza "gel seninle Karayiplerde yasayalim" deseniz zavalli kizcagiz kendini ayagi yakan beyaz kumlardan turkuaz mavisi serin sulara kafasinda kocaman bir sapkayla giderken hayal eder :) Gel gor ki burasi bir liman sehri! Bu altin renkli kumlar icin arabayla 40 dakika uzakliktaki plajlara, turkuaz mavisi sular icin de 16 dakika pirpir ucusla Tobago'ya gitmek gerekiyor. Neyse insan 1 saat capinda boyle guzellikler olan bir yerden tabi ki de sikayet etmez :) Ozellikle adanin diger kisminda ve diger adalarda yasamin nasil oldugunu ogrendiginde! Karayipler genel olarak tatil endustrisi uzerine kurulmus bir yer, bu nedenle de cogunlukla pek bir sehir kavrami yok, daha cok tatil koyu modunda. "Boyle bir ortamda" Port of Spain buralarin New York'u olarak aniliyor?! Yaa ne sandiniz :)

Burasini sehir yapan guzelliklerden biri de sezondaki filmleri zamaninda getiren bir kac guzel sinemasi olmasi. Bunlarin icinde benim favorim kesinlikle Imax! Hala uc boyutlu filmlere cok alisamamis olsam da Imax'in dev ekraninda film izlemek beni her seferinde buyuluyor :) Londra'da yasarken de gitmistim bir kac kez, oradaki kesinlikle daha guzel ama ekstra da pahali. Burada daha gidilebilir/normal bir fiyatta biletler.

Bu aksam Imaxte Guardians of the Galaxy filmini izledik ve ben filme bayildim :) Uzun zamandir izledigim en eglenceli filmlerden biriydi kesinlikle. Bilim kurgu filmleri kucuklukten beri cok ilgimi ceker, ozellikle uzayla ilgili hikayeler. Bir yerlerde bizden baska canli turunun olabilme ihtimali muthis bir sey bence! Ve en guzel yani da bu konuyla ilgili hicbir bulgu olmadigi icin tamamen hayal gucune acik olmasi, atis serbest :) Bu film de hayal gucunun ne kadar yaratici oldugunun en guzel orneklerinden biri kanimca.

Film hakkinda bir suru sey anlatip filmi izlemeyenler icin mahvetmeyecegim; sadece komik, heyecanli, super gorsellere sahip ve eglenceli bir soundtracki oldugunu soyleyeyim - su minik videoyu da ekleyip bitireyim yaziyi :)


* Son bir not: Bu film bana The Hitchhiker's Guide to the Galaxy'i animsatti. Kitap muhtesem, filmi sallayin, zaten kocaman bir kitabi 2 saate indirme fikri bastan yanlis bir kere! Zaman bol nasilsa, tekrar mi okusam diye dusunmuyor degilim :)

No comments:

Post a Comment