Tuesday 22 July 2014

Zaman

"Bu sefer blogu acip her gun yazacagim, ne de olsa elimde cok fazla zaman var" demistim kendi kendime, ama pek oyle olmadi fark edildigi uzere.

Subat ayinin ortasinda bir Cuma isten ayrildim, Cumartesi sabah da kargodan geri kalanlarin bir kismini 2 bavula sigdirip sevgilinin yanina geldim dunyanin bir ucuna. O gunden beri iste hayat surprizlerle dolu bir sekilde garip bir hizda ilerliyor. "Hicbir sey yapmazsan nasil gececek o gunler?' diye dusunursun ama sasirtici ve ayni zamanda korkunc bir hizda geciyor. "Hicbir sey" de yapmiyor degilim ama calistigim gunlere nazaran su anda yaptigim isleri hala kendi icimde "ivir zivir" kategorisinden cikarmayi basaramadim.

Bu sirada "zaman"la ilgili dusunduklerimi ve hissettiklerimi su koseye not edeyim istedim:

Zaman garip bir olgu...Tam zamanli calisirken hicbir seye zaman yetmiyormus gibi gelirdi; "ah calismasam neler neler yaparim" avunmalari vardi hep, okunacak kitaplar, her gun spor yapmalar, kesfedilecek yeni tarifler, taninacak yeni insanlar, yapilmak istenip zaman bulunamayan hobiler.

Peki elime bir suru zaman gecince n'oldu? Ozetle "bunyede bir yayma egilimi"! Ne yapacak olsam "amannnn nasilsa daha butun gun/hafta var" hissiyati bir sure yakami birakmadi. Belki de yillarin yorgunlugu cikti, bilemiyorum! Sonrasinda gerek sevgili, gerek ablam sag olsun bir silkelediler - ya bir daha boyle bir "calismama" luksum olmazsa? Gunlerimi bilgisayar basinda, arada bir gelen "emekli olmaniza tam 30 yil var" mektuplari arasinda gecirmeye donersem? Iste o zaman bu gunleri "ah benim essek kafam" seklinde anmamak icin ise koyuldum. Hala zamanimi en verimli sekilde kullaniyorum diyemem ama is ustundeyim, azimliyim, olacak!

Bu yayma donemi bu arada ekstra 6 kilo seklinde yansidi vucuda! Durum feci! Kendimi "Secret Eaters" programindaki dombiler gibi hissediyorum - her gun gyme gidip kilo alan bir tip oldum resmen! Sevgili de dalga gecmeye devam ediyor "evlenince kendini salan kadinlar gibisin" diye :) Malum atip tuttuk o kadar "hic kendimi birakmayacagim, spora yapmaya devam edecegim, kilo almayacagim" diye :) O yuzden bu aralar detox, sebzeler, meyveler, cig yemekler gibi seyler uzerine yogunlasmis durumdayim. Gercekten artik saglikli yasam stili oturtmam gerekiyor!

Bir gun M ve D bu blogu okuduklarinda "zavalli teyzos butun hayatini diyet yaparak gecirmis" yerine "teyzos bu saglikli yasam isi icin ne kadar ugrasmis ama bak sonunda basarmis" derler diye umuyorum :)

Bakalim "zaman" ne gosterecek...